Lemon basil burrata

En varmende smårett som alle osteelskere bør prøve! Fungerer fint som forrett eller rett og slett som snacks når man virkelig vil unne seg noe godt. Burrataen kan også byttes ut med en god mozzarella dersom man vil prøve en litt annen vri på konsistensen.
Lemon basil burrata
Copyright: fettysfoodblogg.com

Dette trenger du:

  • 2 stk. burrata/mozzarella
  • 0,5 dl Royal olivenolje
  • En neve frisk basilikum
  • Én sitron
  • Én baguette (evt. annet godt brød)
  • Ett hvitløksfedd
  • Havsalt og kvernet pepper

Oppskrift (gir ca. tre porsjoner)

Sett ovnen på 200 grader. Skjær baguetten i ca. 2 cm tykke skiver og smør med olivenolje før du legger de på rist og lar steke i ca. 8-10 minutter.

Hell olivenoljen i en skål. Rasp skallet fra en sitron og finhakk en neve basilikum. Bland godt i skålen sammen med olje og gi det et lite dryss med havsalt. Legg osten i en ildfast form og del i fire ved å skjære et kryss ovenfra. Fordel oljeblandingen jevnt over osten (sørg for å pensle godt der ostene deler seg). Dryss havsalt og nykvernet pepper over, og sett i ovnen. Skal stå i ca. 10-12 minutter, eller til osten har smeltet litt inn i oljeblandingen.

Del hvitløksfeddet i to og server sammen med osten og brødet. Gni brødbitene med hvitløken før du dypper i osteblandingen.

¡Buen provecho!