Dette trenger du:
- 2 stk. burrata/mozzarella
- 0,5 dl Royal olivenolje
- En neve frisk basilikum
- Én sitron
- Én baguette (evt. annet godt brød)
- Ett hvitløksfedd
- Havsalt og kvernet pepper
Oppskrift (gir ca. tre porsjoner)
Sett ovnen på 200 grader. Skjær baguetten i ca. 2 cm tykke skiver og smør med olivenolje før du legger de på rist og lar steke i ca. 8-10 minutter.
Hell olivenoljen i en skål. Rasp skallet fra en sitron og finhakk en neve basilikum. Bland godt i skålen sammen med olje og gi det et lite dryss med havsalt. Legg osten i en ildfast form og del i fire ved å skjære et kryss ovenfra. Fordel oljeblandingen jevnt over osten (sørg for å pensle godt der ostene deler seg). Dryss havsalt og nykvernet pepper over, og sett i ovnen. Skal stå i ca. 10-12 minutter, eller til osten har smeltet litt inn i oljeblandingen.
Del hvitløksfeddet i to og server sammen med osten og brødet. Gni brødbitene med hvitløken før du dypper i osteblandingen.
¡Buen provecho!