Gambas al ajillo

Gambas al ajillo er nok en av signaturrettene man gjerne forbinder med Spania. En fantastisk smakfull og enkel oppskrift som fint demonstrerer at "less is more". Fin å servere til tapas, men egner seg også godt som en egen rett når man virkelig vil kose seg!
Gambas al ajillo

Dette trenger du:

  • 15 store rå scampi, ferdigskrelt
  • 8 hvitløksfedd
  • 1 hel chili
  • 1 dl Royal olivenolje
  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • Én neve finhakket fersk persille
  • Én baguette (evt. landbrød/foccacia)
  • Havsalt og kvernet pepper

Oppskrift (gir ca. fire porsjoner)

Skrell hvitløken og skjær feddene i tynne skiver. Målet er at disse nærmest skal smelte inn i olivenolje, så jo tynnere desto bedre. Tørk de ferdigskrellede scampi’ene med et kjøkkenhåndkle og gi de et godt dryss med salt og pepper på begge sider. Finhakk chilien. Varm baguette/brød i ovn. Skal helst være litt crispy, om mulig.

Hell olivenoljen i stekepannen og sett på middels varme. Når oljen begynner å hete seg opp, gir du pannen et dryss med havsalt først, og deretter hvitløken og chilien. La dette frese lett i to minutter til hvitløken har en lettere gylden farge før du legger scampi’ene i pannen. Øk temperaturen på pannen ett hakk (6/9).

Etter ca. 2 minutter til vender du scampi’ene og tilsetter hvitvinen. La frese i to minutter til før du setter pannen av varmen. Hell over i serveringsfat eller form, og dryss den finhakkede persillen over.

Servér med brød på siden til dypping i sausen.

¡Buen provecho!