Dette trenger du:
- 15 store rå scampi, ferdigskrelt
- 8 hvitløksfedd
- 1 hel chili
- 1 dl Royal olivenolje
- 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
- Én neve finhakket fersk persille
- Én baguette (evt. landbrød/foccacia)
- Havsalt og kvernet pepper
Oppskrift (gir ca. fire porsjoner)
Skrell hvitløken og skjær feddene i tynne skiver. Målet er at disse nærmest skal smelte inn i olivenolje, så jo tynnere desto bedre. Tørk de ferdigskrellede scampi’ene med et kjøkkenhåndkle og gi de et godt dryss med salt og pepper på begge sider. Finhakk chilien. Varm baguette/brød i ovn. Skal helst være litt crispy, om mulig.
Hell olivenoljen i stekepannen og sett på middels varme. Når oljen begynner å hete seg opp, gir du pannen et dryss med havsalt først, og deretter hvitløken og chilien. La dette frese lett i to minutter til hvitløken har en lettere gylden farge før du legger scampi’ene i pannen. Øk temperaturen på pannen ett hakk (6/9).
Etter ca. 2 minutter til vender du scampi’ene og tilsetter hvitvinen. La frese i to minutter til før du setter pannen av varmen. Hell over i serveringsfat eller form, og dryss den finhakkede persillen over.
Servér med brød på siden til dypping i sausen.
¡Buen provecho!