Knausgård Ventures AS

Etter mer enn to tiår brukt på å utforske det enorme utvalget av iberisk gastronomi og kultur, er målet vårt enkelt; å dele våre oppdagelser og bringe de virkelig store perlene fra spansk mat til det norske kjøkkenet. Som sådan er vi stolte av å være en del av Aceites Cazorla-teamet.

Hvor det hele begynte

Bak hvert unike produkt ligger en ekstraordinær historie, og olivenoljeeventyret i Cazorla er intet unntak. I hjertet av Spanias største beskyttede naturpark, Sierra de Cazorla, Segura y Las Villas (UNESCOs biosfærereservat), begynte olivendyrking for nesten tre årtusener siden da fønikerne introduserte syriske oliventrær til det mineralrike fjellterrenget.

Etter hvert som tiden gikk, ble det tydelig at den unike regionen, som vrimlet av ville aromatiske urter som rosmarin, timian og lavendel – som alle bidrar til den distinkte smaken av Royal – hadde det ideelle mikroklimaet for oliventredyrking.

Storskalaproduksjonen vi er vitne til i dag er imidlertid et relativt nytt fenomen, da de tidligere bøndene manglet nødvendig utstyr for å forsyne utenfor sine egne grenser. Dermed er det først i nyere tid at Aceites Cazorla har gjort seg bemerket som et kjennetegn på det internasjonale olivenoljemarkedet.

Aceites Cazorla S.C.A.

Året 1951 markerer begynnelsen på et nytt kapittel i Cazorlas historie. Trettitre lokale bønder dannet et kooperativ med sikte på å forbedre dyrkingsstandardene i regionen ved å samfinansiere delte presser, møller og diverse produksjonsutstyr for samfunnet.

I dag, sytti år senere, består Aceites Cazorla S.C.A. av seksten møller og mer enn 2.500 lokale olivenbønder – hver med den unike kunnskapen og forståelsen av sine egne olivenlunder, som har gått i arv gjennom utallige generasjoner.

Derfor, kombinert med toppmoderne utstyr og møller, strenge kvalitetskontroller og et ideelt mikroklima for olivendyrking, er det kanskje ingen overraskelse at 20 % av verdens olivenolje stammer fra regionen i dag.

Variantene

Av olivenoljen som produseres i denne regionen, kommer mindre enn 5% fra Royal-sorten; resten er Picual som er en annen innfødt, men enklere variant å jobbe med på grunn av følsomheten og det lille utbyttet til de gamle kongelige trærne. Imidlertid er det kanskje verdt å nevne at kvaliteten på Picual fra Cazorla anses som en av de beste i Spania, på grunn av det faktum at en liten prosentandel av olivenene som brukes i denne oljen faktisk er kongelige.

Siden bare en liten mengde Royal kan forbedre kvaliteten på en gitt olje betydelig, er vi dypt stolte av å være eksklusiv distributør av den 100% rene Royal EVOO fra Aceites Cazorla i Skandinavia.

Det står som et bevis på vår forpliktelse om å bringe det fineste fra Spania til bordet ditt.

Meet the team

Karsten Knausgård Svendsen

Restaurants/wholesale